Workshops

Workshops

Workshopoverzicht

Een workshop is een bijeenkomst van 2 uur waarin een specifiek onderwerp uitgebreid wordt behandeld. Hieronder treft u een overzicht aan van onze workshops voor het najaar van 2018. In dit overzicht kunt u op een regel klikken om naar de workshopdetails te springen. Of u kunt gewoon naar beneden bladeren om de details van alle workshops te zien.

Kennismaken met de Chromebook

E-books lezen op e-reader en tablet

Streamen van muziek en films

Google Foto's

Google Maps en Google Earth

Foto's maken met de smartphone

Kennismaken met de Chromebook

Behalve Windows-laptops en MacBooks is er een soort laptop die steeds populairder wordt: Chromebooks. Populairder door de eenvoud in bediening en onderhoud, populairder ook door de prijs: voor 250 euro heeft u al een Chromebook met aanraakscherm.

Een Chromebook is een lichtgewicht laptop die gebruik maakt van allerlei toepassingen op internet. Met name programma's van Google werken prima op een Chromebook, denk o.a. aan:

Chromebook

Het grote voordeel van een Chromebook is de eenvoud van de bediening, vaak met een aanraakscherm. Het besturingssysteem van de Chromebook is gemaakt door Google en werkt aanzienlijk eenvoudiger dan Windows van Microsoft of een MacBook van Apple.

Tijdens deze workshop krijgt u uitgebreid inzicht in de mogelijkheden van een Chromebook en kunt u uiteraard al uw vragen hierover kwijt.

Terug naar het overzicht pijl

E-books lezen op e-reader en tablet

Houdt u van lezen? Vindt u boeken soms zwaar en ongemakkelijk om te hanteren? Zou u de letters in een boek willen vergroten? Wilt u een aantal boeken meenemen op vakantie om overal te kunnen lezen zonder extra kilo's bagage te hoeven dragen? Als u een of meer van deze vragen met Ja beantwoordt, dan is deze workshop voor u!

E-books Een elektronisch boek (een "e-book") leest het prettigst op een e-reader. Een klein en licht apparaat met een helder scherm dat gemiddeld maar 1 keer per maand hoeft te worden opgeladen. Op zo'n apparaat kunnen honderden boeken worden opgeslagen. Maar ook als u geen e-reader hebt, is het goed om te weten wat een e-book is. U kunt zo'n boek namelijk ook lezen op een tablet, laptop, computer en zelfs op een smartphone.

In deze workshop gaan we o.a. met de volgende onderwerpen aan de slag:

Als u een e-reader of tablet (iPad of Android) hebt, neemt u die dan vooral mee naar de workshop en zorgt u ervoor dat de batterij is opgeladen.

Terug naar het overzicht pijl

Streamen van muziek en films

Spotify

Herinnert u zich nog? De grammofoonplaat, het cassettebandje, de videoband, de CD, de DVD? Al deze manieren om naar muziek te luisteren en films te kijken worden langzamerhand vervangen door het begrip “streaming”.

Netflix Via uw computer, tablet of smartphone beluistert u rechtstreeks een enorme muziekbibliotheek via Spotify of een andere muziekdienst. Of u kijkt films en series via o.a. Netflix en NPO Start.

Tijdens deze workshop maakt u kennis met al deze streamingdiensten en leert u hoe u ze zelf kunt toepassen.

Terug naar het overzicht pijl

Google Foto's

Met Google Foto's kunt u onbeperkt foto's en filmpjes opslaan in de "cloud" van Google. Die foto's kunt u vervolgens op allerlei apparaten bekijken: computer, laptop, tablet en smartphone.

Google Foto's

Google Foto's biedt ook mogelijkheden om foto's te bewerken, zodat ze voldoen aan uw wensen. U kunt albums samenstellen met foto's naar keuze. Vervolgens kunt u ervoor kiezen om albums (of losse foto's) met anderen te delen. Zij krijgen dan een link naar uw album of foto's, zodat u zelf geen grote bestanden hoeft te versturen.

Google Foto's is een aanrader voor iedereen die (veel) foto's heeft en daar iets mee wil doen.

Terug naar het overzicht pijl

Google Maps en Google Earth

Google Maps

Google biedt een hele reeks gratis toepassingen. Enkele bekende daarvan zijn Google Maps en Google Earth.

Met Google Maps beschikt u over digitale kaarten, waarmee u o.a. een route kunt uitstippelen, de afstand tussen verschillende punten kunt meten en waarmee u (ook zonder internetverbinding) uw bestemming kunt vinden.

Google Earth is de indrukwekkende digitale wereldbol. Vanuit uw stoel thuis vliegt u over de wereld en ontdekt u allerlei interessante locaties.
Het bovenstaande kunt u combineren met Streetview, zodat u virtueel de mooiste wandelingen en ontdekkingstochten kunt maken.

Google Maps, Google Earth en Streetview vormen de inhoud van een interessante en leuke workshop.

Terug naar het overzicht pijl

Foto's maken met de smartphone

We sluiten het seizoen af met een bijzondere workshop in samenwerking met het Huis van de Wijk. Onder leiding van een professionele fotografe gaat u kennis maken met de fijne kneepjes van het fotograferen met een smartphone.

Smartphone camera Neemt u nog wel eens een traditionele camera mee als u ergens naar toe gaat? De kans is groot dat u liever uw mobieltje gebruikt. Dat apparaat hebt u toch al mee en de meeste smartphones hebben een uitstekende camera.

In deze workshop leert u van alles over het gebruik van de smartphone als camera. Niet alleen in theorie, u gaat ook oefenen met uw smartphone. Dus zorg dat u uw smartphone opgeladen bij u hebt.

Na de workshop:

Inclusief gratis e-book: "In 15 stappen naar mooie foto’s met je smartphone"!

Terug naar het overzicht pijl